Kertomuksia virtuaalihevosen arjesta

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Paluu lomalta toi tullessaan monta mukavaa yllätystä

Muutaman lomaviikon jälkeen paluu tallille tuntui mukavalta. Onneksi Latu oli jaksanut huolehtia Riinasta vaikka lomailuni kestikin oletettua pidempään. Ennen lomaa olin mennyt Riinan kanssa yksittäistä puomia. Tänään ajattelin tehdä vähän puomiharjoituksia. Aika kevyitä kumminkin, ei ole kivaa hevosellekkaan jos heti laidunkauden jälkeen joutuu treenaamaan täysillä.

Tallille tullessani kohtasinkin yllätyksen. Tarhassa ei oletukseni mukaan ollutkaan kolmea hevosta, vaan neljä! Pieni ja suloinen voikko orivarsa temmelsi Lotan vierellä ja yritti innostaa Rosenkin mukaan leikkiin. Hieman jo kasvanut Rose ärsyyntyi vähän, mutta ryhtyi kuitenkin telmimään varsan kanssa. Silittelin Riinaa kaulalta ja katselin lumoutuneena varsan leikkiä. Varsat ovat söpöintä mitä tiedän. Ehkä joskus, kun Riina on vähän vanhempi, sekin saa hankkia varsan. Tässä sitä mietitään varsoja vaikka edellinenkin sukupolvi on vielä kasvattamatta!
"No, mitäs pidät Voitosta?" Hätkähdin kuullessani kysymyksen. En ollut huomannut Latun hiipineen taakseni.
"Suloinen, milloinkas poika syntyi?" kysyin.
"Tossa parisen viikkoa sitten", totesi Latu kiinnittäessään narua Lotan Riimuun. Juttelimme niitä näitä, kunnes Riina töytäisi minua kuin sanoen: kauanko tässä pitää vielä lorvia!?

Sidoin Riinan ulos puomin ja hain tallista harjat sekä varusteet. Tullessani takaisin oli Riina jo saanut solmun auki ja käveli kohti mehevää ruohomätästä. Talutin tammani takaisin puomille ja ryhdyin harjaamaan, samalla vahtien herkeämättä solmua. Riina ei olisi millään malttanut pysyä paikoillaan. Sille oli kertynyt kamalasti ylimääräistä energiaa loman aikana. Säädin vielä remmit oikean mittaisiksi ja lähdin kohti kenttää. Kentän laidalta koppasin kainalooni muutaman puomin ja asettelin ne kentälle.

Aluksi menin ihan perusjuttuja. Riina meni tosi nätisti, paljon paremmin kuin ennen lomaa. Myös laukannostot sujuivat, ja ajattelin, että piakkoin voisi olla hyvä käydä valmennuksessa vähän kuuntelemassa ulkopuolisen mielipidettä edistymisestämme. Aloin sitten tulemaan puomeja ympyröillä ja suorilla, ja nekin menivät loistavasti. Tästä voisi jo piakkoin edetä kavaletteihin!

Kaiken kaikkiaan tallilla oli ollut mukava päivä, ja kesäkin oli alkanut, mitä kaikkea hauskaa sen aikana keksiikään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti