Kertomuksia virtuaalihevosen arjesta

lauantai 25. elokuuta 2012

Kavaletteja

Huoh, taas se opiskelu alkoi, mihin hävisi kesäloma? Viimeset lomapäivät? Olihan kesään mahtunut paljon kaikenlaista. Ratsastelua, matkailua, maastoilua ja paljon kehitystä. Kesän kruunasi uittoreissu. Nyt alkavat uudet tuulet puhaltaa. Riina on valmis ensimmäisiin pienimuotoisiin koulukisoihin, ja valmennuksessakin pitäisi käydä. Ensin kuitenkin pidän vähän hauskaa ja kokeilen kavaletteja. Ne valmistavat Riinaa tuleviin estekisoihin, niihin tosin aikaisintaan vuoden päästä.

Riina katseli minua hieman pettyneenä laitumen aidan takaa. Eihän se tietenkään voinut ymmärtää miksen enää ole sen kanssa koko päivää niin kuin ennen. Korvaukseksi annoin Riinalle kunnon harjauksen. Ja sitä se tarvitsikin! Lukuisten syyssateiden ja mudassa piehtaroiniin jälkeen Riina näytti täsmälleen samalta kuin hakiessani sen kauppiaalta. Tuntihan siinä mudan poistamisessa ja takkujen selvityksessä meni mutta lopulta Riina näytti ihan normaalilta hevoselta. Suitsitin Riinan ja heilautin satulan selkään. Sitten vain kohti kenttää mihin olin jo valmiiksi pystyttänyt pari puomia.

Aloitin kevyellä alkuverryttelyllä. Riina oli tapansa mukaan melko kankea ja ravihevosmainen. Sitkeästi jatkoin sen kanssa ja samalla hetkellä kun se vähän pehmeni, annoin sen kävellä pitkin ohjin. Lopulta pitkän maanittelun jälkeen Riina tuntui taas ihan normaalilta hevoselta. Käänsin sen ravissa kohti kavalettia. Riina ei huomannut mitään ennen kuin parin metrin päässä esteestä joilloin se otti hirmuisen jätti loikan. Melkein tipuin kyydistä. Taputin Riinaa kuitenkin kaulalle. Olihan se sentään mennyt esteen yli.

Yhä uudestaan menin ravilla ja laukalla erilaisilla teillä, ja Riinakin alkoi jo kuumeta. Lopetin mielestäni parhaaseen suoritukseen. Riina oli mennyt hyvällä tempolla keskeltä estettä, vaikka hyppy vähän korkea vielä olikin. En kuitenkaan viitsinyt enaa piinata pollea, vaan tulin pari mukavaa puomiharjoitusta ja sitten olikin jäljellä enää loppuverryttelyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti